Aktuellt

Nu är den härliga hösten här med sina vackra färger och höga luft. På något sätt känns det som man går in i ett vilostadium även om egentligen all verksamhet med hästar och lektioner fortsätter som vanligt. Pandemin lär väl gå in i ett lugnare skede med årliga vaccinationer. Men den är inte över än så var kloka!

Hästarna får fortfarande beta dagtid – mycket populärt! Fodervärdarna är helt fantastiska i sin omvårdnad och sitt arbete med hästarna. En verklig hjälp för mig, som har skadat min högra axel. Jag halkade omkull på ett regnblött berg här i Berga. Så hästarna är oskyldiga. Som tur är är jag ganska dubbelsidig, d.v.s. rakriktad.

DRESSYRPROGRAMS -TRÄNING SÖNDAGEN DEN 17 OKTOBER.
Höstterminen har nu snart kommit halvvägs. Formen hos ryttare och hästar hade blivit bättre vilket märktes vid dagens träning som hade samlat 7 ekipage. Ett genomgående tema för att få fram balans och symmetri för att finna spänst och harmoni var att tänka på balett.

LA:1 (2017)-ryttarna efter fikastunden: Bodil Gustafsson (Kola), Marie-Louise Greger-Nelson (Nessie af Lycke),
Anna Örtnäs (Poseidon) och Katarina Borg (Zegall) gjorde fina ritter och ser nöjda ut med sina minnesrosetter.
MB:1 (2003)-ekipagen innan fikastunden: Therese Gustavsson – Conjac, Cathrin Höglind – Lucznik och Inger Göransson – Stargate. De duktiga ryttarna plockade fram det ”bästa” ur sina äldre hästar. Hästarna tycktes vilja visa sin spänst!

PS! Att de red MB:1 2003 och inte 2019 beror på att vårt ridhus endast är 20 x 40m. Alla MB-programmen rids numera tyvärr på 20 x 60m.

Söndagen den 31 oktober tränar vi BANHOPPNING!

Hälsningar
Maggi