Aktuellt

HÅLL IGÅNG I SOMMAR!
Nu är sommaren snart här och det är lätt att ”varva ner sig”… Men både vi och hästarna mår bra av att hålla igång våra kroppar, muskler och knoppar. Vi kommer att ha ett kortare upplägg av kurserna då både jag och mina hästar har blivit lite äldre (?)!
En ridlektion och en teorilektion per dag + fika!
Datum: Juni: 29 – 30. Juli: 6 – 7, 13 – 14. Augusti: 10 – 11, 17 – 18. / Maggi


En sak är säker och det är att vi behöver lära oss och förstå innebörden av proprioception (kroppsmedvetenhet och balans) hos ryttaren.
Den lodräta och symmetriska sitsens verkliga innebörd är väldigt svårt att förstå om man inte kan se vad den innebär för hästen. Inga låsta höftleder och axlar hos ryttaren varmed hästen kan arbeta med sina bakben och få en mjuk kontakt med bettet!
Låter det bekant? Det är bara att erkänna att vi aldrig blir fullärda!
Den lodräta och följsamma sitsen kan man verkligen se i Working Equitation (WE)!

WORKING EQUITATION (WE) söndagen den 26 maj 2024!
WE avslutade vårterminens extra söndagsträningar. Det är en väldigt rolig träningsform som verkar inspirera både häst och ryttare. Maggis program med dressyr- och teknikdel är inte så svårt men det kräver både balans och liksidighet.
Trots värmen flöt allt bra och hästarna släpptes nöjda ut på lite bete och ryttarna samlades i det svala fikarummet för fika, hästsnack samt utdelning av diplom och minnesrosett.

I gräshavet efter ritterna: Anna Örtnäs – Poseidon, Katarina Borg – Zegall, Lisbeth Lundquist – Kola och Kerstin Eriksson – Diorit.

RYTTARNAS GYM HOS KINDA HÄST!
Under våren har det hänt saker i Lilla stallet! Det har känts så tomt att gå in där när vi inte har hästar där längre. Därför har vi fixat ett enklare (?) gym för ryttarna här! I boxarna har det flyttat in en motionscykel (att ställa in efter önskemål), pilatesboll, balansbräda, dragband, stretchbänk, hopprep, stavar (för promenader). Kroppen blir riktigt glad!


BERGA MUSEUM!!!
Hösten 2023 färdigställdes i utestallet en idé, som byggde på att allt gammalt som vi bl.a. hittat och bevarat här från Bergagårdarna skulle samlas i ett museum. Ett museum som visar upp gamla redskap inom lantbruket, hushållet, snickeriarbeten m.m. Vilken känsla att stiga in där! Wow!