Övriga artiklar

Artikel skriven av Maggi som inte publicerats, samt artikel om Kinda Hästs verksamhet i Ridsport Special nr 2 – 2001.
Andra artiklar kommer att tillföras.

5. STABIL BÅL GER DIG BÄTTRE SITS!
Hippson nr 1, 2022.
Se nedan!

Sommaren 2021 besökte fotografen och journalisten Natalie Lindholm Kinda Häst för en artikel till tidskriften HIPPSON. Artikeln skulle handla om ryttarens sits och kom att publiceras i Hippson nr 1, 2022.

——————————————————————————————————————-

——————————————————————————————————————–

Sommaren 2001 besökte Lena Särnholm från tidningen Ridsport Kinda häst för att skriva om vår verksamhet. Artikeln döptes till ”SITSEN – en liten detalj av stor vikt” och kom att publiceras i Ridsport Special nr 2, 2001.
På sidan 5 i artikeln står det ”Särskilt vanligt är att man viker sig i vänstersidan. kanske beroende på att de flesta är högerhänta”. Men numera är det nästan tvärtom! Jag ser alltfler ryttare som viker sig i högersidan trots att de är högerhänta. Kan det vara datorernas fel? Sitter människan fel på stolarna? Det är kanske bättre att stå upp vid datorn och varför inte gå på ettt löpande band?
PS! Hästen på bilderna är min gamle hingst PORTENTO, f. 1980, e. Portwein – Dragon. Våren 2001 fick han den färstingburna sjukdomen Borrelia, som drabbade honom märkbart. Men han kom igen och fick en ”muskulös” kropp och ett glatt humör. Han blev 26 år.

2.  ”SITSEN – LITEN DETALJ AV STOR VIKT”

———————————————————————————————————————

Bilden t. vä. Ur Ture Petréns Anatomibok I. 
Visar den lodräta linjen i kroppens stående symmetriska viloställning.
Bilden t. hö. Ur Sally Swifts ”Ett med hästen”.
Visar den lodräta linjen genom byggklossarna i ryttarens sits.