Aktuellt

HÖSTTERMINEN INLEDS VECKA 35, 2021 (fr.o.m. måndagen den 30 augusti)!
Gruppundervisning blir det kvällstid måndagar – torsdagar. Privatlektioner bokas in efter hand.
”Övrig verksamhet” kommer vecka 36.

Sommaren 2021 är snart slut. OS i Tokyo fick en fantastisk avslutning med OS-guld i laghoppningen! Och nu väntar EM för oss hästentusiaster!
Här i Berga har vi haft ett par sommarkurser och ett antal privatlektioner. Hästarna har gått på bete (några har dock stått inne på nätterna) och hållits igång av sina fodervärdar och mig.
Men den stora händelsen har varit besöket från London! Vår dotter Sofia och barnbarnen Amelie och Violet, som vi inte träffat sedan i februari 2020 p.g.a denna förfärliga pandemi, kom till Berga och var här i två veckor. Maken var kvar i London och startade upp sina restauranger, Natural Kitchen. Vår son Gustaf med familj bor bara några mil härifrån, så vi har kunnat träffats relativt ofta. Det var stort att se kusinerna träffas här i Berga och bl.a. rida, bada, fiska m.m. Våra gamla hästar är dessutom fantastiska med barn!

Alpenville (29 år) pysslas om av kusinerna. Amelie (som börjat på ridskola i London)
kratsar hovarna under uppsikt av mamma och mormor samt Valter, Violet och Hedda.

Sommaren har varit både varm och blöt. Vi körde in några balvagnar hö i över 30 graders värme. Fast egentligen köper vi allt grovfoder som hösilage. Vi kör in hö från några små vallar, som vi senare låter hästarna få beta. Dubbelt nöje! Detta blev vår semesterresa – med traktor och balvagn!? Kinda har faktiskt allt man behöver!
Det finns annars massor att göra på en gammal gård. Min man Mathias är väldigt praktisk och mycket intresserad av byggnadsvård. Han har renoverat, målat och dessutom byggt ett växthus. Skörden är god!

______________________________________________________________________________

Maggi (72 år ung) stod i 3½ balvagn och la höet. Hade inte stått i en balvagn
på 5 år p.g.a. knäskador (hästar) men med ortoser och lite envishet gick det bra!

———————————————————————————————————————————–

I stallet sitter en lapp med följande text, som gäller både människor och hästar:
”De ÅRSRIKA = de äldre har erfarenhet, ödmjukhet, mognad, tålamod, talang etc”! Alpenville instämmer!

Undertecknad
Maggi