AKTUELLT  (eller nästan aktuellt)!

KATASTROFEN!

Hemsidan försvann upp i molnen före jul! Folk ringde och undrade vad som hänt. Det undrade jag också!
Det visade sig att Loopia hade tagit bort min hemsida då den var för gammal för systemet… Hur kan man behandla äldre på det sättet – d.v.s. mig. Jag kan inget om datorer men gillar att skriva lite och prata mycket. Men nu är den nya hemsidan på gång tack vare Helena Johansson, som är jätteduktig!
Som tur är har jag sparat alla sidor från min gamla hemsida så den nya blir inte så ny. Dessutom har jag pärmar hemma och i ridhuset, där man kan läsa hemsidan på riktigt.  Alla sidor är utskrivna och sitter snyggt och prydligt i dessa pärmar, som inte lär försvinna i molnen…


INTERVJUN!

Malin Rinné, Linköping, har en podd som heter ”Framgångsekipaget”. Här tar hon och en kompis upp olika ämnen som rör hästar och ryttare. Varannan vecka har de en intervju med någon hästmänniska som kanske kan bidra med sina erfarenheter.
Den 26 februari var det min tur. Efter lite tal om vem jag är och min hästbakgrund så kom vi in på den egentliga frågan.  Vad är det för skillnad på centrerad ridning och klassisk ridning? Det är ju ingen skillnad!  Den lodräta och symmetriska sitsen ger ryttaren möjligheten att finna sitt balans- och kraftcentrum varmed ryttarens signaler blir mer begripliga för hästen. Detta ger ryttarkänsla och detta är klassisk ridning! Lyssna gärna!

CLINIC FÖR FODERVÄRDARNA DEN 23 – 24 FEBRUARI!

Julklappen till alla fodervärdarna hölls som vanligt i februari. Det ena gänget red på lördagen och det andra red på söndagen. Det var en ridlektion samt en teorilektion med fika. Ridlektionen blev en lyckad överraskning – ryttarna och hästarna fick testa
”working equitation”!

Fodervärdarna till hästarna är:
ALPENVILLE (Cathrin Höglind), DIORIT (Katalin Eldskott), JAMESON (Agneta Sundin, Katarina Borg),  KOLA (Bodil Gustafsson, Lisbeth Lundquist), MOCKAZIN  (Anna Helander, Eva Falsjö), NESSIE af Lycke (Elin Axelsson), POSEIDON (Anna Örtnäs), ZEGALL (Meja Andersson). LUCZNIK och PLAYMATE tar Maggi hand om.