Aktuellt

Hej!
Höstterminen har inletts vecka 35
:
kvällsgrupper måndagar – torsdagar och privatlektioner (helst fredagar – söndagar).   
Övrig verksamhet finns under ”Höst- och vinterprogram 2020”.

SOMMAREN 2020
I dessa pandemitider blev det bara en del privatlektioner och två helgkurser – den 18 – 19 juli och den 8 – 9 augusti. Det var bara fyra ryttare per kurs och de tillhör den ordinarie ”eliten” i Berga. De red två hästar var i den tuffa värmen och alla var verkligen duktiga!

Katarina Borg med Kola (f. 1997, e. Sack 907 – Good Future 741) och Anna Helander med Mockazin (f. 1998, e. Sack 907 – Elfenspuk 613). Dessa två hästhalvsyskon ingår i Kinda Hästs trevliga ”arbetsteam”!

Här i Berga håller vi avstånd! I stall och ridhus sitter det uppe en bild på hästen Kola med en förklarande text!

För att få något gjort så följer jag  detta system! De tre första punkterna framfördes av Sveriges främsta företagsledare 2004. Den 4:e punkten har jag och hästarna hittat på.
1. Vad ska göras?
2. Hur ska det göras?
3. När ska det göras?
4. Varför ska det göras?

I somras efter att stallet var högtryckstvättat kom jag på att hela stallet skulle målas om! Varför? Det var verkligen på tiden!
Så jag satte igång och är snart klar. Verksamheten satte igång vecka 35 så det har varit lite pusslande med hästar uppstallade och mina målarpenslar. Eleverna tycker att det blir jättefint. Hästarna däremot bryr sig inte!

Alpenville, 28 år, är en fräsch valack, som fortfarande deltager i undervisningen! Han bryr sig inte ett dugg om stallets uppfräschning. Han vill ha mat!

TIDNINGSRUMMET
Hur har det gått med det lilla rummet som ska bli ett tidningsrum?  Eller snarare ett ”tidningsmuseum”! Mina gamla hästtidskrifter från 1960 -talet och framåt ska kunna läsas av intresserade.

Mathias och jag har äntligen börjat tapetsera. Jag har för första gången hjälpt till med tapetsering. Som ”dubbelhänt”  kan jag hantera redskapen med båda händerna (bra med tanke på ridningen!). Snart ska möblerna och tidningarna inta rummet.