Aktuellt

LÄS NEDAN VAD DEN HÄR BILDEN VISAR FÖR ”STORSATSNING” I BERGA!

Hej!
Coronapandemin har fått oss att stanna upp. Livet och vårt sätt att leva är ingen självklarhet! Som 70-plussare har jag varit med om en del tidigare pandemier såsom asiaten, Hongkong, sars, svininfluensan m.fl. men aldrig har jag varit med om en sådan panik. Beror detta på att vår världsdel har drabbats hårt den här gången?

Här i Berga håller vi avstånd! I stall och ridhus sitter det uppe en bild på hästen Kola med en förklarande text!

Vårterminen avslutades som vanligt vecka 23 och höstterminen beräknas börja vecka 35 som brukligt!
Sommaren är hästarnas viloperiod. Några går på bete och några står på stall nattetid av olika skäl. Fodervärdarna och jag håller igång dem lite lagom.
Privatlektioner kan bokas individuellt. Några sommarkurser hålls några helger – nästa kurs och den sista i sommar hålls den 8 – 9 augusti.

Sommaren är full av olika aktiviteter. För att få något gjort så följer jag  detta system! De tre första punkterna framfördes av Sveriges främsta företagsledare 2004. Den 4:e punkten har jag och hästarna hittat på.
1. Vad ska göras?
2. Hur ska det göras?
3. När ska det göras?
4. Varför ska det göras?

Just nu tvättar jag stallarna och ska måla om det mesta. Vi har lite hö kvar som ska in på höskullen. Men det mesta fodret köper vi i storbalar. Och så är det naturligtvis en del hagarbeten.

NYHET!
En idé har väckts i min skalle. I det lilla rummet bredvid fikarummet i ridhuset ska jag inreda ett tidningsrum. I en bod förvarar jag en massa gamla hästtidskrifter som nu kan ingå i mitt ”tidningsmuseum”. Det är gamla HÄSTEN från 1959 och framåt! Det är gamla RIDSPORT från 1970 och framåt! Tänk vad eleverna kan få ta del av!


Berga by!
I min värld är det inte bara hästar…? Min man har övertagit den gamla hingsthagen och utvecklat den till en fantastisk trädgård med syrenberså, bärbuskar, rosenspaljé, gärdesgård och nu i sommar har han byggt ett växthus (vi fick en massa tomatplantor av en elev…)! I en annan del av trädgården har vi en liten äng med frukt- och bärträd. I år verkar det bli en hel del att ta hand om! Vi gör mest sylt, marmelad och äppelmos. Det ni!

En stor tankeställare! Ska livets mening mätas i pengar?
Ridsports krönikör Elisabet Hoff skrev i våras två jättebra artiklar i Ridsport (nr 5 och 7)! De handlade om Global Champions Tour (GCT), som börjar dominera tävlingsvärlden. Enorma prispengar kan hota alla våra välkända tävlingar – kanske t.o.m. de stora mästerskapen! Ryttare och hästar flyger över hela världen. Inget klimattänk där inte!
Den här hästvärlden blir en ”pseudovärld”, som kräver enorma pengar. Är detta framgång? Är detta hästlivets mening? Inte för mig i varje fall!

Hälsningar
Maggi