Aktuellt

Det är tur att vi har hästarna! De ger oss frisk luft, kontakt med djur och andra hästmänniskor (på avstånd!).
De ger oss dessutom motion, balans-, symmetri- och koordinationsträning!

Så HÅLL UT!!! Och se ljuset i tunneln – VACCINATIONEN!

______________________________________________________________________________

CAPRILLI – träning den 28 mars 2021!
Så var det dags igen! Till minne av italienaren Caprilli så tränar vi varje termin här i Berga på ett kombinerat dressyr- och hopprogram, som Maggi har komponerat. 11 ekipage anmälde sig, så vi delade upp dem i en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp. Ryttarna var väldigt koncentrerade och red jättebra! Hästarna skötte sig väl och visade att gammal är bäst! Vilken show han hade vår ALPENVILLE, 29 år!

Grupp f.m.: Katarina Borg – Zegall, Anna Helander – Poseidon, Katalin Eldskott – Diorit, Cathrin Höglind – Alpenville (snart 29 år ung!) och Therese Gustavsson – Conjac.
Grupp e.m.: Lisbeth Lundquist – Kola, Inger Göransson – Stargate, Åsa Lindell – Diorit, Agneta Sundin – Nessie af Lycke, Anna Örtnäs – Poseidon och Åsa Rytthammar – Zegall.

Cathrin Höglind hade fyllt 50 år så hon bjöd alla på smörgåstårtor! Det blev avståndsfika i stallet! Och så blev det minnesrosett och diplom som avslutning.

HELGKURS den 20 – 21 februari
6 ordinarie elever och fodervärdar här i Berga specialbeställde en helgkurs för flera veckor sedan. Då var det väldigt kallt! Men som på beställning vände vädret och vårvindar drog in över Kinda och resten av Sverige!
Eleverna red en lektion per dag och hade därutöver en välbehövlig teorilektion per dag.
Deltagare: Anna Helander (Mockazin och Diorit), Anna Örtnäs (Poseidon), Katarina Borg (Zegall), Kerstin Eriksson (Playmate), Helena Brunberg (Alpenville och Nessie), Lisbeth Lundquist (Kola).

Mockazin var pigg och fräsch. Han har tidigare haft Anaplasma och varit rejält sjuk. 2019 insjuknade han i PPID (f.d. Cushings sjukdom) och blev jättedålig. Han fick medicinen Prascend men det tog ca 3 månader innan man märkte någon bättring. Numera fungerar han bra i verksamheten.

HUR FÅR VI GAMLA, VÄLBEVARADE HÄSTAR?
Mina hästar är rätt gamla. De har utbildats på ”gammalt manér” och fungerar fortfarande bra i utbildningsverksamheten. Alla har naturligtvis inte blivit så gamla av olika skäl, men väldigt många. De är så kloka och erfarna! Läs mer om dem på Hemsidans ”Hästarna – mina arbetskamrater”.
De flesta av hästarna har dessutom en fodervärd, som bidrar till hästarnas välmående. Min äldsta häst heter Alpenville (e. Alpen Fürst – Burggraf). Han fyller 29 år den 30 april och man flaggar för honom i hela Sverige…! Jag köpte honom när han var 11 år och han har i stort sett aldrig varit halt. Han deltar fortfarande en del i undervisningen och är jättepigg! Alpenvilles fodervärd Cathrin Höglind har skött honom väldigt fint i hela 17 år! Nästan som att ha ”egen” häst.

Alpenville, januari 2021.

I stallet sitter en lapp med följande text, som gäller både människor och hästar:
”De ÅRSRIKA = de äldre har erfarenhet, ödmjukhet, mognad, tålamod, talang etc”! OBS! Man blir dock aldrig fullärd.
Hälsningar Maggi (70 -plussare)