Aktuellt

”HÄSTAR ÄR EN GUDS GÅVA TILL MÄNSKLIGHETEN”
var rubriken på en krönika i Ridsport nr 24 2019 skriven av Elisabet Hoff.
Artikeln var jättebra och många känner nog igen sig. Den slutade ”Vårda den ömt” dvs hästen!
Längst ner på samma sida stod det ”Hiss. Fin ridning”. All modern, mjuk dressyrridning på Friends med Cathrine Dufour i spetsen. En ren njutning.”
Jag håller verkligen med om att många elitryttare numer sitter bättre till häst och jag tror att hästarna stortrivs.
Men detta är ingen modern ridning. Redan den grekiske kavalleristen och författaren Xenofon (ca 450 år f.Kr.)  skrev att ”ryttaren skulle sitta till häst som han står på marken med benen isär och med böjda knän”. Man ska stå på hela fotsulan så man inte ramlar omkull.

HÄSTBO´N vid SLÄTMON!
Moden kommer och går men det klassiska består!
Vi har bra begagnade hästartiklar i Hästbo´n. Välkommen!


Maggi med nyopererat vänsterknä leder en sjuk arbetskamrat till stallet. Mockazin, som var utdömd för drygt 10 år sedan pga sina symtom från Anaplasma (tidigare Erlichia), har fungerat alldeles utmärkt  i utbildningsverksamheten hos Kinda Häst.  2018 fick han ånyo Anaplasma som han klarade av igen. Men 2019 blev han sjuk i Cushings sjukdom och vi trodde inte han skulle bli ”bra” igen.  Efter 3 månaders behandling med Prascend  började det dock hända något! Han blev gladare och började äta bättre och började röra sig bättre. Maggi har hösten 2019 tömkört honom några gånger i veckan och så småningom börjat rida honom.

Sommaren 2019 var rätt tuff – men skam den som ger sig!
På bilden kan du se ett strävsamt par komma gående.
Nu är det 2020 och fysiken och arbetsglädjen har kommit tillbaka!

MAGGIS 3 M
1.  MAT
2.  MOTION