Aktuellt! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av kindahast.se   
2014-06-17 07:30

AKTUELLT  (eller nästan aktuellt)

 

1000 TACK TILL ALLA FODERVÄRDAR HOS KINDA HÄST !!!

Efter den här sommarens förfärliga torka med foderbrist (skyhöga priser) och vattenbrist (grundvattennivån är fortfarande mycket låg) har höstens regnande ändå satt fart på grönskan och hästarna kan fortfarande beta dagtid. Men de behöver ju mer mat och snart har vi vintern här.
Så Agneta Sundin samlade ihop alla fodervärdarna här i Berga och de satte in en stor summa pengar till hästarna grovfoder! Fantastiskt! 
Det var ganska läskigt i somras med foderpriser som stack iväg till 4-5 ggr normalpris för en hösilagebal.  Man fick ha lite is i magen och invänta höstens eventuella regn och ha förhoppningar på en bra andra/tredjeskörd så att djuren fick svenskt grovfoder och att priserna blev mer överkomliga.
Nu ser det betydligt ljusare ut!

 

BANHOPPNINGSHELG den 6 - 7 oktober

Det var tyvärr inte så många anmälda till banhoppningshelgen i höst, men de som deltog gjorde riktigt fina ritter  (inspirerade av VM?). Banan krävde liksidighet, så ryttarna måste koncentrerade sig på balans och symmetri hos ekipaget. Stilbedömningsprotokollen såg bra ut! Kung på bana var 26-åriga Alpenville (stallets äldsta häst), som verkligen älskar att hoppa!

Bilderna nedan:
1. Fr.v. Kattis Bodjo med hunden Newton (Diorit),  Katarina Borg (Jameson),  Cathrin Höglind (Alpenville) och Anna Örtnäs (Poseidon). Efter fika och rosettutdelning!
2. Agneta Sundin med Jameson fick hoppa på e.m. då hon var upptagen med körsång på f.m. i Tidersrums kyrka.
3. Cathrin Höglind på "kungen" Alpenville, 26 år och väldigt lik den världsberömda hopphästen Milton (?). Cathrin har varit fodervärd på "Ville" i 14 år!

 

 

 

SENARE I HÖST ANORDNAS ÄVEN EN HELG MED DRESSYRPROGRAM (DEN 27 - 28/10) OCH CAPRILLI (DEN 17 - 18/11)!


KATTEN FINDUS!

I somras dök det upp en utsvulten, mager och troligen gammal katt på gårdsplanen i Berga. Vi döpte honom till Findus, då han såg ut som katten Findus i "Pettsson och Findus". Han fick vatten och mat och bosatte sig här i Berga. Findus visade sig vara en otroligt kärvänlig kisse och var otroligt snäll mot våra barnbarn som var hemma från London. Det visade sig att han inte var rumsren och mina stallkatter hatade honom, så vi fick börja söka ett nytt hem till honom. Efter ett drygt två månader lyckades vi hitta hans riktiga hem tack vare vet. Lotta Ericsson, Kisa. Findus bor på en gård 3 km härifrån, är 16 år och heter FINDUS! Han försvann från ägarna i våras och nu är han hemma igen! Vill du veta mer om solskenshistorien så kontakta Maggi.

Findus lärde sig levad här i stallet...


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2018-10-09 16:10